Странице

четвртак, 02. јун 2016.

Slavicine palačinke punjene zovinim cvetom

Testo za palačinke:

  • 3 jajeta
  • 500 ml mleka
  • 250 ml mineralne vode
  • 250 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • na vrh noža soli

Smesa za pohovanje zove:

  • 5 jajeta
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli

I još:

  • 30 cvetova zove
  • med
  • cimet
  • kisela pavlaka
  • pileća prsa
  • kačkavalj

Priprema

1. Palačinke pripremiti na uobičajen način, prema sastojcima koji su dati. U odgovarajuću posudu umutiti jaja, za pohovanje zovinih cvetova, u drugu posudu staviti brašno, a u treću prezle.
2. Cvetiće zove ostaviti sa drškom da bi bilo lakše za spremanje, pa kada su ispohovani, drške iseći. Cvet zove staviti u brašno, a po gornjoj strani posuti, rukom, brašno, ne okretati cvet, zato što je suviše nežan, da se ne polomi. Provući ga, zatim, kroz jaja i staviti u prezle, a po gornjoj strani posuti, rukom, prezle. Pripremljene cvetove pržiti, u malo više zagrejanog ulja.
3. Ispržene cvetove izvaditi i staviti na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
4. Za slatku varijantu preko palačinke staviti med, poređati cvetiće, posuti cimetom, uviti palačinku i posluži. Mogu se koristiti sastojci koje volite - nutela, rum, šećer, kokos, slatka pavlaka...
5. Za slanu varijantu - palačinku premazati kiselom pavlakom, poređati pileća prsa, cvetove zove, posuti izrendanim kačkavaljem i uviti palačinku. I ovde možete koristiti kečap, origano... Probajte, oduševiće vas ukus.

Нема коментара:

Постави коментар