Странице

субота, 18. јун 2016.

Sok od pomorandži i limuna

Potrebno je:

  • 1,5 kg pomorandži
  • 1 kg limuna
  • 3 kesice limontusa
  • 10 l vode
  • 1,4 kg šećera

Priprema

1. Pomorandže i limun oprati i preliti sa vodom, u kojoj je rastvorena soda bikarbona (2 l vode + 3 kašičice sode bikarbone). Ostaviti da odstoje 30 minuta. Zatim ih isprati pod mlazom hladne vode, obrisati i staviti u zamrzivač, na tri sata. Posle proteka datog vremena izvaditi ih iz zamrzivača, iseći i samleti na mašini za meso.
2. Samlevene pomorandže i limun staviti u dublju posudu i naliti sa 4 l vode. Ostaviti da odstoje pola sata.
3. Zatim ih procediti kroz cetku i dobro ispretiskati pulpu od pomorandži i limuna.
4. U dobijeni sok staviti 1,4 kg šećera i tri kesice limuntusa. Mešati dok se šećer i limontus potpuno ne otope. Dodati preostalih 6 l vode.
6.5. Sipati u flaše i uživajte u, zaista, dobrom, soku. Sok čuvati u frižideru.

Нема коментара:

Постави коментар