Странице

уторак, 28. јун 2016.

Sutlijaš na vodi

Potrebno je:

  • 3 šolje (od 200 ml) pirinča
  • 6 šolja vode
  • 100 g suvog grožđa
  • 50 g kandirane papaje
  • 50 g kandiranog ananasa
  • šećer
  • kokosovo brašno

Priprema

1. Pirinač oprati, naliti vodom i staviti da proključa. Kada proključa, pošećeriti ga (po želji), smanjiti temperaturu i kuvati ga dok ne nabubri. Kada pirinač nabubri, a vode još ostane, isključiti ga i ostaviti na toploj ringli dok pirinač ne upije svu vodu. Zatim ga skloniti da se prohladi.
2. Suvo grožđe preliti toplom vodom i ostaviti najmanje pola sata, pa ga ocediti. Papaju i ananas iseckati na kockice.
3. U prohlađeni pirinač staviti suvo grožđe i kokosovo brašno (kokosa staviti po ukusu), pa dobro promešati. Činijice isprati hladnom vodom, pa sipati pripremljeni sutlijaš (on dođe dosta gušći nego običan, ali po ukusu ne zaostaje). Po vrhu posuti iseckanom mešavinom papaje i ananasa.
4. Probajte, videćete da i za vreme posta (na vodi) mogu jako lepi i deserti i jela da se spreme.

Нема коментара:

Постави коментар