Странице

уторак, 21. јун 2016.

Torta sa palačinkama

Testo za palačinke :                    

3 jajeta,
250 g brašna,
500 ml mleka,
250 ml mineralne vode,
2 kašike ulja, prstohvat soli

Fil :

500 ml mleka, 4 žumanceta, 6 kašika šećera, 3 kašike gustina,  200 g crne čokolade za kuvanje, 50 g margarina, 100 ml slatke pavlake
Priprema :




 

1. Testo za palačinke: U dublju posudu razbiti jaja i dobro ih umutiti. Dodati mleko, mineralnu vodu, ulje i so. Mikserom sjediniti, pa polako dodavati brašno. Umutiti, da nema grudvica od brašna. 
2. Od napravljenog testa ispeći 15 palačinki, u tiganju vel. 23 cm. Ispržene palačinke poređati jednu preko druge i prekriti krpom, da bi imale ravnu površinu.
3. Fil: Žumanca umutiti sa šećerom. Dodati gustin, pa sve razrediti sa malo mleka (od 1/2 l). Ostatak mleka staviti da proključa. U proključalo mleko sipati umućena žumanca, uz neprekidno mućenje, žicom za mućenje. Krem kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, pa dodati izlomljenu čokoladu i iseckani margarin. Mutiti dok se čokolada i margarin ne otope i svi se sastojci sjedine. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni krem dodati, prethodno čvrsto umućenu, slatku pavlaku. Sjediniti.
4. Na odgovarajuću tacnu, staviti na sredinu kašičicu fila, pa razmazati, da se palačinka ne pomera. Ređati palačinke i na svaku stavljati po 1,5 kašiku fila. Na kraju celu tortu premazati sa filom i ukrasiti po želji. Probajte, malo truda, malo materijala - ukus je odličan.

Нема коментара:

Постави коментар