Странице

четвртак, 09. јун 2016.

Trouglovi sa kačkavaljem

Testo:

  • 750 g brašna
  • 2 jajeta
  • 1 belance
  • 50 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 200 ml vode
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera

Fil:

  • 300 g suvog vrata
  • 120 g kačkavalja
  • 100 g margarina
  • 1 žumance

Priprema

1. Testo: U toplom mleku podići kvasac. U dublju činiju staviti brašno, dodati sve navedene sastojke, kao i pripremljen kvasac. Zamesiti mekše testo i ostaviti ga da udvostruči svoju zapreminu.
2. Fil: Margarin penasto umutiti sa žumancetom. Suvi vrat i kačkavalj iseckati na kockice.
3. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, razviti ga u obliku pravougaonika, debljine 2-3 mm. Tako razvijeno testo premazati mešavinom margarina i žumanceta.
4. Posuti ga sa iseckanim suvim vratom i kačkavaljem.
5. Uviti testo u rolnu i pomoću desertnog tanjirića iseći trouglove.Isečene trouglove poređati u pleh, obložen pek papirom.
6. Uključiti rernu da se zagreje, na 200 stepeni. Dok se rerna greje, testo premazati mešavinom žumanceta i mleka. Odozgo posuti sa semenkama suncokreta, susama ili maka, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар