Странице

среда, 08. јун 2016.

Đumbir i limun

Potrebno je:

  • 200 g korena đumbira
  • 1 kg šećera
  • 1,5 kg limuna
  • 2 l vode

Priprema

1. Koren đumbira oljuštiti, vrlo tanko i iseckati ga na kockice. Iseckani đumbir staviti u veću šerpu, naliti sa 2 l vode i dodati 1 kg šećera.
2. Staviti na šporet da prokuva. Povremeno ga promešati, da se šećer otopi. Prokuvanu smesu (poklopljenu) ostaviti na sobnoj temperaturi, 12 sati, da odstoji.
3. Posle 12 sati tečnost procediti (kroz veću cetku za čaj). Limun iscedi (potreban je samo sok od limuna) i dodaj u proceđenu tečnost. Dobro promešaj i sipaj u flaše. Ostavi u frižider da se dobro ohladi, pa ga sipaj u čaše i rastvori sa kiselom ili običnom vodom. Kao limunada, ali sa jako lepom aromom.

Нема коментара:

Постави коментар