Странице

четвртак, 02. јун 2016.

Voćna plazma torta

Potrebno je:

  • 600 g plazma keksa
  • 4 čaše kisele pavlake (20% mm)
  • 500 g margarina za mazanje
  • 500 g šećera u prahu
  • 600 g zamrznutog voća
  • (po želji - maline, jagode, kupine...)

Priprema

1. Voće staviti u cetku da se odmrzne i ocedi. U dublju činiju staviti margarin i šećer u prahu, pa umutiti da postane penasto. Dodati kiselu pavlaku i mikserom sve sjediniti.
2. Plazmu izlomiti na sitnije komade. Tako izlomljenu plazmu dodati masi sa margarinom i kašikom sjediniti. Podeliti masu na tri dela.
3. Uzeti kalup sa obručem (vel. 28 cm), pa ga blago podmazati uljem. U kalup staviti prvi deo pripremljenog keksa, pa kašikom (koju stalno umačemo u vodu) formirati koru. Preko tako formirane kore staviti polovinu isceđenog i iseckanog voća. Zatim sledi drugi deo keksa, od koga se formira kora, pa preko staviti drugu polovinu voća. Na kraju ide treći deo keksa, sve se izravna i ostavi u frižider, do sutra.
4. Sutradan staviti kalup na tacnu za tortu, nožem odvojiti tortu od obruča, skinuti obruč, premazati tortu sa šlagom i ukrasiti je po želji.

Нема коментара:

Постави коментар