Странице

петак, 08. јул 2016.

Brza čokoladna torta

Kora:

  • 250 g mlevenog keksa sa ukusom kakaoa
  • 100 g rastopljenog margarina
  • mleko
  • rum
  • 50 g sitno iseckanih lešnika
  • 3 kašike šećera u prahu

Fil:

  • 1 l mleka
  • 8 kašika šećera
  • 3 pudinga od čokolade
  • 200 g čokolade
  • 125 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kesica želatina

Po vrhu:

  • 1 kesica belog krem šlaga
  • 1 štangla čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema

1. Kora: Samleveni keks (koristila sam Zlatni Pek, sa ukusom kakaoa) staviti u vanglicu. Dodati otopljeni margarin, šećer u prahu, seckane lešnike, pa zamesiti sa mešavinom mleka i ruma (ako se pravi za malu decu izbaciti rum, pa zamesiti samo sa sokom od pomorandže). Uzeti kalup sa obručem (vel. 26 cm) podmazati ga, ivice i dno, sa uljem i formirati koru, rukama, od mase sa keksom.
2. Krem: Od 1 l mleka odvojiti 200 ml i razmutiti puding od čokolade. Preostalo mleko, sa šećerom i izlomljenom čokoladom, staviti da proključa. Povremeno promešati sa žicom za mućenje. Kada proključa, dodati razmućeni puding i skuvati krem, neprestano mešajući. Skuvani krem pokriti samolepljivom folijom i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađeni krem dodati umućeni margarin sa šećerom u prahu.
4. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Umutiti čvrsto slatku pavlaku. Dodati pripremljeni želatin i mikserom sjediniti. Pavlaku sa želatinom dodati u krem i umutiti penasto.
5. Pripremljeni fil staviti preko kore, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne, najmanje pet sati.
6. Za dekoraciju umutiti čvrsto beli šlag krem. Čokoladu otopiti sa uljem. Kada se torta stegla, odvojiti pažljivo obruč i staviti je na tacnu za posluživanje. Po vrhu je ukrasiti umućenim šlagom. Čokoladu staviti u kesu od zamrzivača, kojoj se samo malo odseče vrh, pa šarati po šlagu.

Нема коментара:

Постави коментар