Странице

петак, 29. јул 2016.

Buhtle sa medom

Testo:

  • 650 g brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 200 ml mleka
  • 3 kašike tečnog meda
  • 3 jajeta
  • 2 kašike masti
  • 1 kašika ekstrata od vanile
  • 1 limun (korica)
  • 3 kašike šećera

Fil:

  • gusti džem od šljiva
  • (ili džem po vašem izboru)

Priprema

1. Testo: U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U dublju posudu staviti brašno, pa dodati sve navedene sastojke, kao i pripremljeni kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti da udvostruču svoju zapreminu.
2. Uskislo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 16 jufkica.
3. Svaku jufkicu uzeti na dlan, rastanjiti je (u veličini dlana), staviti punu kašičicu džema, pa sastaviti sve četiri stranice. Rukama dobro pritisnuti ivice, da fil ne iscuri i okrenuti je, da spojene ivice budu na dole.
4. Tako pripremljene jufkice poređati u dublju posudu, preko pek papira. Stranice posude namazati margarinom. Ostaviti buhtle da narastu.
5. Narasle buhtle premazati mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni
6. Pečene buhtle izvaditi, pokriti krpom i sačekati da se malo prohlade, pa ih posuti šećerom u prahu. Ukusne su i tople i hladne.

Нема коментара:

Постави коментар