Странице

уторак, 19. јул 2016.

Domaća testenina

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • brašno

Priprema

1. U posudu staviti jaje i dodati so. Sa brašnom zamesiti tvrđe testo (ne dodavati nikakvu tečnost). Dobijenu jufku razviti (oklagijom) u što veći krug, da bi kora bila što tanja. Ostaviti koru, na stolnjaku, da se suši, oko 15 - 20 minuta.
2. Prosušenu koru uviti na oklagiju, pa je raseći po sredini (po dužini), da se dobiju dve polovine testa.
3. Skloniti oklagiju, oba testa spojiti (prebaciti jedno preko drugog) i podeliti na pola, po širini. Od svake polovine uviti, što čvrće, rolate.
4. Rolatić staviti na dasku za sečenje i oštrim nožem seći što tanje krugove. Isečene rezance rukom rastresite i ostaviti, na stolnjaku, da se osuše. Isto uraditi i sa drugim delom testa.
5. Osušenu testeninu upotrebiti da se začini supa, a ostatak staviti u kesu i ostaviti u frižider, do sledeće upotrebe
6. Na isti način možete napraviti i makarone, samo testo iseći šire.

Нема коментара:

Постави коментар