Странице

субота, 30. јул 2016.

Jafa kolač

Kora 1:

  • 10 kašika brašna
  • 10 kašika šećera
  • 1 kašika kakaoa
  • 10 kašika ulja
  • 10 kašika vode
  • 1 prašak za pecivo

Kora 2:

  • 10 kašika brašna
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika ulja
  • 10 kašika vode
  • 1 prašak za pecivo

...i još:

  • 2 zamrznute pomorandže
  • sok od pomorandže
  • 100 g šećera
  • 7 kašika soka od pomorandže
  • džem od kajsije

Glazura:

  • 100 g posne čokolade
  • 10 kašika ulja

Priprema

1. Kora 1: U vanglici pomešati brašno, pecivo, kakao i šećer, pa sjediniti. Dodati vodu i ulje i viljuškom dobro promešati. Uzeti manj pleh (val. 30x20 cm) i prekriti dno pek papirom, a stranice premazati uljem. Testo je dosta gusto, staviti ga kašikom, pa vlažnim rukama formirati koru. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.
2. Kora 2: Ispeći je na isti način kao i prvu koru. Kada se malo prohladi, izmrviti je sitno.
3. Prethodno zamrznute pomorandže izrendati (zajedno sa korom) na sitnoj strani rendeta. U šerpu staviti šećer, preliti sa 7 kašika soka od pomorandže i staviti na šporet, da se šećer otopi. Kada se šećer otopio, dodati izrendanu pomorandžu i izmrvljenu koricu. Mešati da se sve sjedini.
4. Tamnu koru poprskati sa sokom od pomorandže, pa je premazati, u tankom sloju, džemom. Preko staviti fil i ravnomerno ga rasporediti.
5. Za glazuru staviti izlomljenu čokoladu i ulje na šporet, pa zagrevati dok se čokolada ne otopi. Promešati još minut, dva, pa preliti preko kolača. Staviti u frižider da se stegne.

Нема коментара:

Постави коментар