Странице

среда, 27. јул 2016.

Koh sa višnjama

Za podlogu (koru):

  • 250 g petit ber keksa sa kakaom
  • po potrebi mleko

Testo za koh:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 12 kašika griza
  • 1 kesica praška za pecivo

Za I preliv:

  • 1 l mleka
  • 4 kašike šećera
  • 2 kesice vanilin šećera

Za II preliv:

  • 1/2 l mleka
  • 2 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika gustina
  • 300 g višanja

Priprema

1. Kora: Keks samleti i zamesiti sa mlekom, da može da se formira kora. Uzeti pleh (moj pleh je bio veločine 34 x 20 cm), podmazati ga uljem i formirati koru od keksa.
2. Testo za koh: Odvojiti belanca od žumanaca. U dubljem sudu umutiti čvrst šne od belanaca, uz postepeno dodavanje šećera. Zatim dodavati, jedno po jedno, žumance i na kraju griz, pomešan sa praškom za pecivo. Sjediniti sastojke i sipati testo preko kore od keksa.
3. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Probati čačkalicom da li je testo pečeno.
4. Preliv I: Dok se testo peče, staviti litar mleka sa šećerom i vanilinim šećerom da proključa. Pečeno testo izvaditi i preliti vrelim mlekom, postepeno, ne sipati odjedanput. Ostaviti da testo upije mleko.
5. Preliv 2: Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti čvrsto belanca, sa dodatkom šećera, pa dodati žumanca. Umutiti, zatim dodati kašiku gustina i razrediti sa malo mleka, od pola litra. Ostatak mleka staviti da prokuva. U provrelo mleko sipati masu sa jajima, neprekidno muteći, žicom za mućenje.
6. Višnje odmrznuti, iscediti i iseckati. Kada se fil zgusnuo, skloniti ga sa šporeta, dodati višnje, sve dobro sjediniti i preliti preko koha. Ostaviti da se dobro ohladi. Iseći na kocke i uživajte u ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар