Странице

четвртак, 07. јул 2016.

Kolač sa malinama

Kora:

  • 5 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika gustina
  • 3 kašike kakaoa
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kašičice arome od vanile
  • 160 ml ulja

Vanila krem:

  • 600 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 4 kesice vanilinog šećera
  • 300 g prah šećera
  • 500 g maslaca (ili margarina)

...i još:

  • 2 pakovanja (od po 300g) malina
  • 2 preliva za kolače
  • 1 ekstrat od malina

Priprema

1. Kora: Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, sa postepenim dodavanjem šećera. Dodati žumanca i umutitiu penastu smesu. Sipati ulje i sve sjediniti. Na kraju dodati mešavinu brašna, gustina, kakaoa i praška za pecivo. Sipati aromu od vanile. Sve sjediniti i izručiti u pleh, preko pek papira, pa staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 150 stepeni. Uzeti veći pleh da bi ispečeno testo bilo debljine 0,5cm.
2. Vanila krem: Od 600ml mleka uzeti malo i razmutiti 2 pudinga od vanile. Ostatak mleka zajedno sa vanilinim šećerom staviti da proključa. U proključalo mleko staviti razmućeni puding i kuvati dok se ne zgusne. Preko skuvanog pudinga staviti providnu foliju, direktno na površinu, pa staviti da se ohladi. U ohlađeni puding umešati mešavinu penasto umućenog maslaca (margarina) sa 300g prah šećera. Umutiti da postane penasti krem.
3. Za ovaj kolač se koriste modlice, prečnika 9cm i visine 5cm. Da bismo postigli željenu visinu kolača, modlice obložiti jačom plastikom.
4. Modlicama iseći ispečenu koru (treba da imamo duplo korica od količine modlica, pošto ide donja i gornja korica )
5. Svaki isečeni krug kore obmotati plastičnom folijom preko navući metalni kalup i pripremiti za filovanje.
6. U tako pripremljene kalupe u krug testa poređati oceđene maline.
7. Kada sve kalupe sa testom obložimo sa malinama onda preko toga rasporedimo pripremljeni fil. Preko fila stavitmo jos jednu okruglu koricu.
8. Preko tako pripremljenog kolača poređamo gusto isceđene maline. Preliv za kolače pripremimo prema upustvu sa kesice uz dodatak arome od malina. Sa pripremljenim prelivom prelijemo svaki kolač i ostavimo u frižider do narednog dana.
9. Narednog dana pažljivo sklonimo metalni obruč, zatim plastičnu folliju (lako se skida) i uživamo u ukusu i izgledu pripremljenog kolača.

Нема коментара:

Постави коментар