Странице

уторак, 05. јул 2016.

Kolač sa pudingom

Kora:

  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike ruma

Fil:

  • 1/2 l mleka
  • 50 g čokolade
  • 4 kašike šećera
  • 1 puding od čokolade
  • 100 g margarina
  • 1 kašika ruma

Priprema

1. Kora: Odvojiti belanca od žumanaca. U dubljoj posudi umutiti belanca u čvrsti šam, sa postepenim dodavanjem, mešavine, šećera i vanilinog šećera. Zatim dodati ulje, mleko i brašno sa praškom za pecivo. Na kraju dodati rum. Sjediniti dobro sve sastojke i sipati u pleh, preko pek papira, pa staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
2. Pečenu koru izvaditi, ostaviti da se malo prohladi, pa prevrnuti je na sto i skinuti pek papir. Zatim koru ponovo vratiti u pleh, gde se pekla. Drvenom varjačom napraviti rupe po celoj kori.
3. Fil: Od 1/2 l mleka odvojiti malo i razmutiti puding. Ostalo mleko, zajedno sa šećerom, margarinom i čokoladom staviti da proključa. Mešati da se sve sjedini. Kada su se svi sastojci otopili dodati razmućeni puding i skuvati fil. Na kraju dodati rum.
4. Vreo fil, odmah, sipati preko testa i protresti pleh, da bi fil prodro u svaku rupicu. Ostaviti da se ohladi.
5. Ohlađeni kolač dekotisati šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар