Странице

субота, 09. јул 2016.

Krem kocke sa lešnik karamelama

Potrebno je :

  • 400 g pti-ber keksa
  • 200 g pti-ber keksa sa kakaom
  • mleko

Fil:

  • 1 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 3 pudinga od karamele
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g lešnik karamela

...i još :

  • 300 g šlag krema od čokolade
  • 50 g čokolade

Priprema

1. Fil: Od litra mleka odvojiti 200 ml i razmutiti puding. Ostalo mleko, zajedno sa 10 kašika šećera i iseckanim lešnik karamelama, staviti da proključa. Mešati, dok se karamele ne otope. U provrelo mleko sipati razmućeni puding i skuvati krem. Skuvani krem prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se ohladi.
2. Margarin umutiti penasto, sa šećerom u prahu. Pripremljeni margarin dodati ohlađenom kremu i mikserom umutiti, da masa postane kremasta.
3. Na plato staviti 200 g keksa, prethodno potopljenog u toplo mleko. Preko naneti 1/3 krema. Zatim staviti sloj keksa sa kakaom (takođe potopljenog u mleko), pa preko ide druga trećina fila. Na kraju staviti zadnjih 200 g keksa i poslednju trećinu fila.
4. Na kraju ceo kolač obilno premazati sa umućenim šlag kremom i po vrhu narendati čokoladu. Ostaviti u frižideru, da se dobro stegne, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар