Странице

петак, 22. јул 2016.

Krem pita sa jabukama

Testo:

  • 200 g brašna
  • 200 g šećera u prahu
  • 5 jaja
  • 50 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 50 g kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo

Krem:

  • 5 većih jabuka
  • 1 l mleka
  • 150 g pudinga od vanile
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g margarina
  • 1 limun (izrendana korica)

Glazura:

  • 100 g čokolade
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike mleka
  • 4 kašike ulja

Priprema

1. Testo: Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrsti šam, uz postepeno dodavanje šećera u prahu. Dodati žumanca i umutiti da masa postane penasta. Dodati mleko, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Sjediniti masu, pa je podeliti na dva jednaka dela. U jednu polovinu testa dodati kakao, pa muteći mikserom sjediniti masu. Ispeći, preko pek papira, jednu žutu i jednu crnu koricu. Korice peći na 160 stepeni. Ispečene korice odvojiti od papira i ostaviti da se ohlade.
2. Krem: Očistiti jabuke i izrendati ih na krupnoj strani rendeta. Staviti ih u šerpu i dodati pola šećera (od 200 g), pa ih dinstati dok omekšaju i dok ispari sva voda koju su jabuke pustile. Izdinstane jabuke ostaviti da se ohlade.
3. Od 1 l mleka odvojiti malo da se razmuti puding a ostalo mleko, zajedno sa ostatkom šećera staviti da proključa. U proključalo mleko sipati razmućeni puding i kuvati, uz neprekidno mešanje, dok se ne zgusne. Na kraju kuvanja dodati izrendanu koricu od jednog limuna. Preko skuvanog pudinga staviti samolepljivu foliju (direktno na puding) i ostaviti da se ohladi.
4. Margarin umutiti da postane penast. U ohlađeni puding dodati umućeni margarin i mikserom sjediniti. Na kraju dodati ohlađene jabuke, pa mikserom umutiti da masa postane kremasta.
5. Korice malo poprskati mešavinom mleka i ruma. Crnu koricu okrenuti, pa poprskati stranu koja je bila na pek papiru, lakše će da upije mleko.
6. U pleh (u kome su se korice pekle) staviti prvo crnu koricu, zatim fil, pa žutu koricu. Preko kolača staviti glazuru.
7. Glazura: Čokoladu izlomiti na parčiće i staviti u šerpicu, zajedno sa šećerom, uljem i mlekom. Na laganoj vatri mešati da se čokolada otopi i da se svi sastojci sjedine. Ako je potrebno dodati još malo ulja, da čokolada može lepo da se prelije.
8. Prelivenu krem pitu ostaviti u frižider da se stegne. Seći je na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар