Странице

среда, 27. јул 2016.

Krompir sa kačkavaljem

Potrebno je:

  • 700 g krompira
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 150 g margarina
  • suvi biljni začin

Preliv:

  • 1 čaša kisele pavlake
  • 70 ml jogurta
  • 3 jajeta
  • 3 kašike ulja
  • so

Priprema

1. Krompir oljuštiti i staviti da se kuva u posoljenoj vodi. Krompir treba da omekša, ali da se ne skuva potpuno. Poluskuvan krompir iseći na krugove.
2. Pola isečenog krompira staviti u podmazanu, odgovarajuću, posudu. Posuti sa malo biozačina, pa prekriti narendanim kačkavaljem. Preko kačkavalja staviti drugu polovinu isečenog krompira, pa zaliti sa vrelim, otopljenim, margarinom. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
3. Preliv: Sve sastojke, navedene za preliv, dobro umutiti.
4. Pečeni krompir izvaditi, preliti sa pripremljenim prelivom i vratiti da se jelo zapeče, oko 15 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар