Странице

субота, 09. јул 2016.

Lepinje za sendviče

Testo:

  • 100 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 50 ml jogurta
  • 1 kašika masti
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 jaje
  • 1 kockica kvasca
  • 600 g brašna

Priprema

1. U mešavini mleka i vode dodati kašičicu šećera i staviti da se ugreje. U toplu mešavinu izdrobiti kvasac i ostaviti da kvasac uskisne.
2. U odgovarajuću posudu staviti brašno, pa dodati jogurt, mast (ili 50 ml ulja), so, jaje i pripremljeni kvasac. Zamesiti mekše testo (ako treba dodati još malo brašna). Umešeno testo ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
3. Kada je testo naraslo, prebaciti ga na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 12 jufkica. Od svake jufke napraviti lopticu i rukom je malo razvući, da bude debljine 1 cm. Tako pripremljeno testo staviti u pleh, preko pek papira i sačekati da malo naraste.
4. Rernu uključiti na 180 stepeni. Narasle lepinjice premazati mešavinom žumanceta i mleka, pa staviti da se peču.

Нема коментара:

Постави коментар