Странице

четвртак, 07. јул 2016.

Lisnate pogačice

Testo:

  • 600 g brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 150 ml mleka
  • 150 ml jogurta
  • 2 kašike masti
  • 2 jajeta

Fil:

  • 150 g margarina
  • 1 čaša kisele pavlake

Priprema

1. Testo: U toplom mleku podići kvasac. U odgovarajuću posudu staviti brašno, pa zatim dodati sve navedene sastojke, uključujući i pripremljen kvasac. Ako je potrebno dodati još malo brašna, da se zamesi mekše testo. Umešeno testo ostaviti da naraste.
2. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 16 jufki.
3. Svaku jufku razviti u veličini tanjira.
4. Fil: Umutiti penasto margarin, dodati kiselu pavlaku i viljuškom sjediniti, da postane kremasta masa.
5. Uzimati razvijene jufke, premazivati ih pripremljenim filom i ređati jednu na drugu.
6. Zadnju jufku ne premazivati.
7. Ovako složeno testo ostaviti 10-ak minuta, pa ga razviti u pravougaonik, debljine 1 cm. Čašom vaditi pogačice i ređati ih u pleh, preko pek papira.
8. Ostaviti pogačice da malo narastu, premazati ih mešavinom žumanceta i malo mleka, pa ih staviti da se peku, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар