Странице

уторак, 19. јул 2016.

Maline, plazma, čokolada...

Potrebno je:

  • 300 g krem šlaga od vanile
  • 400 ml kisele vode
  • 1/2 l jogurta
  • 200 g prah šećera
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 100 g margarina
  • 300 g mlevene plazme
  • 400 g malina
  • 2 kesice želatina
  • 50 g čokolade
  • 150 g čokolade
  • 2 kesice krem šlaga od čokolade
  • 50 ml likera od čokolade

Priprema

1. U dublju vanglicu staviti šlag, pa ga umutiti sa kiselom vodom. Dodati jogurt, šećer u prahu i kiselu pavlaku, pa sve sjediniti.
2. Od dobijene smese odvojiti 1/3 a u ostatak fila dodati pripremljeni želatin. Zatim fil sa želatinom podeliti na dva dela.
3. U 1/3 (odvojenog) fila dodati 100 g otopljenog (i ohlađenog) margarina i mlevenu plazmu. Dobro sjediniti i u kalupu sa obručem (vel. 28cm) formirati koru.
4. U prvu polovinu  fila sa želatinom dodati, na pola isečene, maline. Blago promešati, pa sipati preko formirane kore. Poravnati.
5. U ostatak fila narendati 50 g čokolade i staviti preko fila od malina. Poravnati.
6. 150 g čokolade rastopiti sa uljem, do gustine da može da se prelije torta. Tako otopljenu čokoladu malo prohladiti, pa preliti preko torte i staviti tortu u frižider, da prenoći.
7. Sutra izvaditi tortu iz frižidera, skinuti obruč i premazati sa krem šlagom od čokolade, kome je dodat čokoladni liker (količina mleka koja je potrebna, a piše na kesici, smanjiti za 50 ml). Ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар