Странице

субота, 09. јул 2016.

Mesni rolat

Potrebno je:

  • 1/2 kg junećih šnicli
  • 1/2 kg belog pilećeg mesa (isečenog u šnicle)
  • 2 crvene paprike
  • senf
  • biber
  • biljni začin
  • beli luk
  • voda
  • belo vino

Priprema

1. Juneće šnicle istanjiti tanko tučkom za meso. Od njih formirati koru, koja će se uviti u vidu rolata. Meso staviti na aluminijumsku foliju, podmazanu uljem. Pobiberiti ga, posuti biljnim začinom, premazati senfom i posuti ga sitno isečenim belim lukom.
2. Pileće šnicle takođe istanjiti, staviti ih preko junećeg mesa, pobiberiti, posuti biljnim začinom, premazati senfom, posuti belim lukom i preko poređati na štapiće isečenu crvenu papriku.
3. Tako pripremljeno meso, pomoću folije, uviti u rolat. Rolat čvrsto umotati i staviti u pleh gde će se peći. Naliti ga mešavinom (1:1) belog vina i vode, da tečnost dođe do polovine rolata. Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, 1h. Posle tog vremena, izvaditi rolat iz rerne, sačekati 15-ak minuta, prebaciti na dasku za sečenje, skinuti foliju, iseći rolat i poslužiti ga uz prilog, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар