Странице

четвртак, 21. јул 2016.

Meso u marinadi od žalfije, kima...

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih šnicli

Marinada:

  • 1 glavica belog luka (sitno iseckanog)
  • 1 kašičica suve žalfije
  • 1 kašičica suvog ruzmarina
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica origana
  • 3 kašičice suvog biljnog začina
  • maslinovo ulje

Priprema

1. Marinada: U odgovarajuću posudu staviti sve navedene začine i dodati maslinovo ulje, da se napravi ređa smesa, sa kojom može da se premaže meso.
2. Svinjsko meso, isečeno na šnicle (nije potrebno tanjiti ih tučkom za meso) ređati u dublju posudu, pa svaki red obilno premazati pripremljenom marinadom. Ostaviti meso, u frižider, da odstoji 1-2 sata.
3. Pre prženja, meso ostaviti na sobnoj temperaturi, oko 10 minuta. Pržiti ga na gril tiganju, dok ne dobije lepu, rumenu, boju, sa jedne i druge strane. Poslužiti uz prilog i salatu, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар