Странице

уторак, 19. јул 2016.

Musaka sa pavlakom

Potrebno je:

  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
  • 1 kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • biber
  • biljni začin
  • ulje

Preliv:

  • 2 jajeta
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 300 ml mleka
  • biljni začin

Priprema

1. Crni luk sitno iseckati i staviti da se prži, zajedno sa mlevenim mesom. Posoliti, pobiberiti i dinstati dok meso ne bude polu prženo.
2. Krompir oljuštiti i iseći na tanje krugove.
3. U podmazanu, dublju, posudu poređati pola isečenog krompira, staviti poluprženo meso, zatim drugu polovinu krompira i preliti sa prelivom : umutiti jaja, dodati kiselu pavlaku, pa viljuškom sjediniti, i na kraju dodati mleko. Posolito po ukusu.
4. Pripremljeno jelo pokriti alu folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni, jedan sat. Posle tog vremena izvaditi šerpu, skloniti foliju, pa vratiti jelo još 15 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар