Странице

субота, 02. јул 2016.

Pečeni kukuruz u gril tiganju

Potrebno je:

  • 6 klipa, mladog, kukuruza
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 limuna (sok)
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • 50 g margarina
  • maslinovo ulje
  • so

Priprema

1. Kukuruz staviti u posoljenu vodu i staviti da se skuva. Kuvan kukuruz izvaditi, ocediti i prohladiti. Margarin otopiti i dodati mu beli luk, ljutu mlevenu papriku, sok od pola limuna i đumbir. Dobro sjediniti. Svaki klip kuvanog kukuruza premazati, četkicom, maslinovim uljem.
2. Gril tiganj samo premazati uljem, pa kada se dobro ugreje staviti kukuruz. Dok se peče premazivati ga sa pripremljenom smesom ( margarin, beli luk u prahu, ljuta mlevena paprika, sok od pola limuna i đumbir). Peći dok ne dobije lepu boju.

Нема коментара:

Постави коментар