Странице

недеља, 10. јул 2016.

Pileći bataci u marinadi

Potrebno je:

  • 3 bataka sa karabatakom

Smesa za marinadu:

  • 2 čaše kisele pavlake
  • 5 kašika senfa
  • 5 čenova belog luka
  • 100 ml ulja
  • suvi biljni začin
  • biber

... i još:

  • 5 većih krompira

Priprema

1. Marinada: U dublju činiju staviti dve čaše kisele pavlake, senf, beli luk sitno iseckan, ulje, biozačin i biber. Sve izmešati, da se sastojci sjedine. U tako pripremljenu marinadu ubaciti bataka i karabatake, pokriti i ostaviti u frižideru da odstoje dva sata. Posle tog vremena u plehu poredjati meso iz marinade, a sa strane staviti na četvrtine isečen krompir. Preko mesa preliti ostatak marinade. Prekriti pleh folijom i staviti da se peče, u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, jedan sat. Posle tog vremena izvaditi pleh, skinuti foliju i vratiti da se jelo zapeče još 15-ak minuta.

Нема коментара:

Постави коментар