Странице

четвртак, 28. јул 2016.

Piletina sa domaćim prezlama

Potrebno je:

  • 3 bataka sa karabatakom
  • suvi biljni začin

Za pohovanje:

  • 2 jajeta
  • 2 kašike ulja
  • 4 češnja belog luka
  • 1 kašika senfa
  • so
  • brašno

...i još:

  • domaća prezla
  • origano

Priprema

1. Pileće meso staviti da se kuva, sa dodatkom začina. Po želji, može da se ubaci i povrće za supu, pa da se kasnije, voda u kojoj se kuvalo meso, iskoristi za supu.
2. Smesa za pohovanje: Umutiti jaja, pa dodati ulje, so, sitno iseckani beli luk i senf. Viljuškom sve dobro sjediniti.
3. Domaća prezla: Od hleba izdvojiti sredinu i ostaviti da se osuši. Rukama je sitno izmrviti, staviti je u kesu, pa preći preko sa oklagijom. Najbolji je ovaj način da se usitni, da ostane malo krupnija, da se ne pretvori u prah. Dodati origano, po želji.
4. Skuvano meso prvo uvaljati u brašno, zatim u smesu za pohovanje i na kraju u domaću prezlu, kojoj je dodat origano. Meso pržiti na zagrejanom ulju, pa svako prženo parče izvaditi na salvetu, da bi upila višak masnoće.

Нема коментара:

Постави коментар