Странице

понедељак, 25. јул 2016.

Piletina sa šampinjonima

Potrebno je:

  • 3 bataka sa karabatakom
  • 700 g krompira
  • 300 g šampinjona
  • suvi biljni začin
  • 100 ml ulja
  • 200 ml vode

Marinada:

  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica karija
  • 2 kašike maslinovog ulja (može i obično ulje)

Priprema

1. Marinada: Sve navedene sastojke sjediniti i sa njima premazati meso. Premazano meso ostaviti da odstoji jedan sat, u frižideru.
2. Krompir očistiti i iseći na četvrtine. Šampinjone iseći na krupnije komade. U odgovarajućoj posudi pomešati isečeni krompir i šampinjone, posuti biozačinom i dobro promešati. Pripremljeno povrće staviti u vatrostalnu činiju. Naliti vodu.
3. Preko povrća poređati meso, pa preliti sa uljem. Staviti da se peče, na 200 stepeni, oko 90 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар