Странице

петак, 01. јул 2016.

Piletina u sosu sa povrćem

Potrebno je:

  • 1/2 kg belog pilećeg mesa (fileti)

Sos:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 manja tikvica
  • 200g šampinjona
  • 50 ml belog vina
  • 80 ml pasiranog paradajza
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • biljni začin
  • biber
  • 1,5 kašičica belog luka u prahu
  • 1,5 kašičica čilija u prahu ( ne mora )
  • aleva paprika
  • ulje

Priprema

1. Na ulju staviti da se dinsta sitno iseckan crni i crveni luk. Dodati, na kockice iseckanu, šargarepu i tikvicu. Pečurke iseći na četvrtine i takođe ih dodati masi za dinstanje. Promešati, posuti biljnim začinom i dinstati 10-ak minuta. Posle desetak minuta ubaciti pileće meso, iseckano na kockice. Promešati. Naliti belim vinom i dinstati, otklopljeno, na laganoj temperaturi, dok meso i povrće potpuno ne omekšaju. Zatim dodati biber, beli luk u prahu, čili (ko ne voli ljuto - neka ga izostavi) i alevu papriku. Preliti sa pasiranim paradajzom, pa celu smesu dobro promešati. U 100 ml vode rastvoriti 1 kašičicu brašna, pa preliti preko jela, da bi se sos zgusnuo. Krčkati 2-3 minuta, dodati kiselu pavlaku, promešati, pustiti da proključa i poslužiti, uz prilog po želji.

Нема коментара:

Постави коментар