Странице

недеља, 03. јул 2016.

Plazma torta

Kora:

  • 14 belanaca
  • 28 kašika šećera
  • 14 kašika mlevenih oraha
  • 14 kašika mlevenog, plazma, keksa
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil:

  • 1l mleka
  • 14 žumanaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike gustina
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1,5 margarin
  • 200 g mlevene plazme
  • 200 g sitno iseckane milka čokolade
  • 200 g mlevenih oraha
  • 300 g plazma keksa
  • 100 g šećera u prahu

.. i još:

  • 3 kesice šlag krema od čokolade

Priprema

1. Kora: Umutiti čvrsto 7 belanaca sa 14 kašika šećera. Dodati 7 kašika mlevenih oraha, 7 kašika mlevene plazme i pola kesice praška za pecivo. Izmešati kašikom i sipati u pleh obložen pek papirom. Peći na 140 stepeni. Na isti način ispeći još jednu koricu.
2. Fil: Od 1 l mleka odvojiti 200 ml. 14 žumanaca i 200 g šećera u prahu umutiti penasto. Dodati brašno, gustin i vanilin šećer. Sve to razrediti sa odvojenih 200ml mleka. Ostalo mleko stavi da provri. U provrelo mleko sipati umućenu masu i skuvati fil. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeni fil dodati 1,5 margarin umućen sa 100 g šećera u prahu. Umutiti mikserom da masa postane penasta. Dodati 200 g mlevenog plazma keksa, 200 g iseckane milka čokolade i 200 g mlevenih oraha.
3. Na tacnu za tortu staviti 1 koricu, premazati filom, poređati plazma keks (malo potopljen u mleko), premazati filom, zatim ide druga korica, premazati filom i na kraju celu tortu premazati umućenim šlag kremom od čokolade.

Нема коментара:

Постави коментар