Странице

петак, 22. јул 2016.

Pljeskavice sa kačkavaljem

Potrebno je:

  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
  • 150 g kačkavalja
  • 2 jaja
  • 2 kašike prezle
  • 2 glavice crnog luka
  • 5 češnja belog luka
  • 1 ljuta papričica (ne mora)
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašičice aleve paprike
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Kačkavalj iseckati na jako sitne kockice, kao i beli luk. Crni luk izrendati na krupnoj strani rendeta. Ljutu (svežu) papričicu iseckati sitno, a ko ne voli ljuto neka isecka slatku papriku.
2. U dublju posudu staviti mleveno meso, pa dodati jaja, prezlu, sve navedene začine i na kraju dodati luk, papričicu i iseckani kačkavalj. Mesiti rukama oko 10-ak minuta. Pripremljeno meso poklopiti i ostaviti u frižider, na 1/2 sata.
3. Posle isteka datog vremena izvaditi meso, iz frižidera, i praviti pljeskavice. Da bi vam pljeskavice bile iste veličine (pogodne za sendviče), meso uzimajte velikom jelovnom kašikom (koju stalno kvasite u hladnu vodu) i vlažnim rukama malo ga rastanjiti.
4. Napravljene pljeskavice uvaljati u prezle, pa pržiti u zagrejano ulje.

Нема коментара:

Постави коментар