Странице

понедељак, 04. јул 2016.

Posna pizza

Za testo:

  • 450 g brašna
  • 280 ml vode
  • 70 ml ulja
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera

Za fil:

  • 2 kašike kečapa
  • 2 kašike ajvara
  • 100 g maslinki
  • 100 g šampinjona
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 3 veća kisela krastavčića
  • 1 manja, sveža, paprika
  • 50 g kukuruza šećerca
  • 2 veće konzerve tunjevine u komadima
  • 300 g biljnog kačkavalja
  • 1 kesica origane

Priprema

1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste, dok se sprema fil.
2. Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.
3. Uzeti veliki pleh, iz električnog šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj.
4. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар