Странице

петак, 01. јул 2016.

Posni kolač sa cimetom (na vodi)

Potrebno je:

  • 1 čaša (od jogurta - 180g) vode
  • 200 g šećera
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 2,5 čaše brašna
  • 4 kašike džema od šljiva
  • 100 g suvog grožđa

Priprema

1. U vanglicu staviti brašno, šećer, cimet, džem od šljiva i suvo grožđe (prethodno odstajalo potopljeno u toploj vodi). U vodi rastvoriti sodu bikarbonu i sipati je preko pripremljenih sastojaka. Sve dobro promešati (masa treba da se jako teško odvaja od kašike - ako treba dodati još malo vode).
2. Pleh, vel. 30x20 cm, obložiti pek papirom i sipati smesu. Ravnomerno rasporediti i staviti da se peče u, prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni. Probati čačkalicom da li je pečeno.
3. Pečeni kolač izvaditi, ohladiti, posuti cimetom i iseći na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар