Странице

понедељак, 04. јул 2016.

Posni mafini na vodi

Potrebno je:

  • 200 g brašna (T-400)
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 350 g kiselih jabuka
  • 350 g pomorandži
  • 350 g banana
  • 50 g suvih šljiva
  • 100 g šargarepe
  • 5 kašika meda
  • 100 g suvog grožđa
  • 1 kašika praška za pecivo
  • sok od pomorandže

Priprema

1. Jabuke, pomorandže, banane i šargarepa su mereni pre čišćenja, znači sa koricom. Jabuke očistiti i krupno izrendati. Pomorandže oljuštiti, očistiti semenke, ako ih ima, i iseći na kockice. Banane oljuštiti i dobro, viljuškom izgnječiti. Šargarepu očistiti i narendati na sitnoj strani rendeta. Suve šljive iseći na kockice. Suvo grožđe potopiti u vrelu vodu i ostaviti da odstoji, 10-ak minuta, pa ga ocediti.
2. U odgovarajuću, dublju, posudu staviti brašno i ovsene pahuljice. Dodati pripremljene sastojke, pecivo i med, pa dobro promešati. Sok sipati da se dobije testo koje teško otpada sa varjače.
3. U kalupe za mafine staviti papirne korpice, pa sipati pripremljenu smesu. Svaku korpicu puniti do 2/3 njene zapremine. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni C. Probati čačkalicom, da li su mafini pečeni.

Нема коментара:

Постави коментар