Странице

понедељак, 04. јул 2016.

Posni voćni desert (na vodi)

Potrebno je:

  • 750 ml soka od kajsije
  • 250 ml vode
  • 250 g žutog šećera
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 200 g kivija
  • 300 g banana
  • 300 g jabuka

I još:

  • 50 g suvog grožđa
  • 50 g brusnica

Priprema

1. Voće očistiti i iseći na kockice. U dublju posudu sipati sok od kajsija, dodati šećer i staviti da provri. Puding rastvoriti sa 250 ml vode.
2. Kada sok sa šećerom provri ubaciti iseckane jabuke i kivi i kuvati pet minuta. Dodati iseckane banane i kuvati, još, dva minuta. Na kraju sipati razmućeni puding i kuvati dok se ne zgusne.
3. Kada se smesa zgusne sipati je u posude za puding, prethodno ovlažene hladnom vodom. Po vrhu posuti mešavinom suvog grožđa i brusnica. Ostaviti, u frižider, da se dobro ohladi, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар