Странице

понедељак, 18. јул 2016.

Proja sa prelivom

Testo:

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 4 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • 100 g mrvljenog sira
  • 1,5 kašičica soli
  • 250 g spanaća
  • 1 kesica praška za pecivo

Preliv:

  • 1 čaša kisele pavlake
  • 200 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike ulja

Priprema

1. Testo: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, dodati žumanca i umutiti masu penasto. Dodati jogurt, ulje, sir, so i kukuruzno brašno sa pecivom. Dobro sve umutiti. na kraju dodati iseckani spanać (spanać iseckati sitno, posoliti i ostaviti 10-ak minuta da odstoji, Posle tog vremena ga dobro iscediti i dodati u testo). Sve dobro sjediniti i sipati u podmazani pleh. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
2. Preliv: Sjediniti kiselu pavlaku, mleko, jaje so i ulje, pa umutiti da nema grudvica. Pečenu proju izvaditi, iseći na parčiće i preliti pripremljenim prelivom. Vratiti ponovo u rernu, da se zapeče. Poslužiti je toplu sa sirom, kajmakom ili kiselim mlekom.

Нема коментара:

Постави коментар