Странице

уторак, 26. јул 2016.

Projice sa suvim vratom

Potrebno je:

  • 150 g kukuruznog brašna
  • 100 g običnog brašna (T - 500)
  • 3 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 300 g tvrđeg, kravljeg sira
  • 100 g suvog vrata
  • 4 kašike ajvara
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema

1. U odgovarajućoj, dubljoj, činiji umutiti jaja. Dodati ulje i mleko, pa sjediniti. Pomešati obe vrste brašna sa praškom za pecivo, dodati so, pa sve izručiti u masu sa jajima. Sjediniti mikserom. Dodati ajvar, pa i njega sjediniti sa umućenom masom. Na kraju dodati sir i suvi vrat, isečene na kockice. Promešati kašikom.
2. Kalupe za mafine dobro podmazati margarinom i rasporediti (sipati) pripremljeno testo. Kalupe puniti do 2/3 ukupne zapremine. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар