Странице

уторак, 05. јул 2016.

Punjeni štapići

Testo:

  • 800 g brašna
  • 400 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kockica kvasca

Fil:

  • 150 g praške šunke
  • ajvar

Priprema

1. Testo: U toplom mleku podići kvasac. U posudu staviti brašno, dodati ulje, so i šećer, pa sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Ako je potrebno dodati još brašna, da bi testo bilo elastično. Umešeno testo ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
2. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razvući ga u obliku pravougaonika. Iseći na trake (širine 5cm i dužine 15cm).
3. Fil: Šunku iseckati na štapiće.
4. Na jednu polovinu isečene trake od testa, staviti iseckanu šunku, pa preko šunke staviti  malo ajvara. a drugu polovinu trake, na nekoliko mesta, izbockati nožem,  pa preklopiti testo. Ivice, preklopljenog testa, pritisnuti viljuškom, da fil ne bi iscureo.
5. Tako pripremljeno testo poređati u pleh, preko pek papira, premazati ga mešavinom žumanceta i mleka i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар