Странице

петак, 15. јул 2016.

Rebarca u marinadi

Potrebno je:

  • 700 g svinjskih rebaraca

Marinada:

  • 50 ml kečapa
  • 50 ml soja sosa
  • 1 velika kašika čili sosa
  • 2 kašike meda
  • 5 češnja belog luka
  • 1 pomorandža (sok)
  • biber
  • biljni začin

Priprema

1. Marinada: Beli luk sitno iseckati, pa ga staviti u jednu posudu. Dodati kečap, soja sos, čili sos, med, sok od pomorandže, kao biber i biljni začin, po ukusu. Promešati.
2. Rebarca malo zaseći, da bolje upiju marinadu. Svako parče mesa premazati sa marinadom, pa ga složiti u odgovarajuću posudu. Ostatak marinade preliti preko složenog mesa.  Ostaviti meso u frižider, oko 2 sata (najbolje uveče pripremiti meso, pa sutradan ga spremati).
3. Uzeti termo vrećicu za spremanje (vel. 28x35cm - kupuju se u pakovanju od 5 kom), ubaciti meso, dodati po želji isečen krompir i šampinjone, zatvoriti vrećicu (sa dodatkom u pakovanju) i staviti da se peče, u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, 1 sat. Poslužiti sa salatom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар