Странице

понедељак, 18. јул 2016.

Svinjske šnicle sa vinom

Potrebno je:

  • 1/2 kg svinjskih šnicli
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 češnja (veća) belog luka
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica senfa
  • 100 ml belog vina
  • 150 ml mleka
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 2 čaše kašičice brašna
  • biljni začin
  • biber

Priprema

1. Iseći meso na tanje šnicle. Svaku šniclu posuti biljnim začinom i biberom (sa obe strane). Staviti meso na zagrejano ulje da porumeni sa obe strane.
2. U međuvremenu, dok se meso prži, iseckati sitno crni i beli luk, pa ga staviti preko mesa. Dinstati, uz povremeno dodavanje vode (200 ml). Kada je luk potpuno omekšao, dodati senf, vino i posoliti jelo, po ukusu. Nastaviti dinstanje da sos malo uvri.
3. Zatim izvaditi meso na tanjir i držati ga na toplom. Umutiti mleko sa brašnom ( da nema grudvica ) i dodati pola čaše kisele pavlake. Sjediniti. Sipati u sos gde se pržilo meso i uz neprekidno mešanje krčkati još 2-3 minuta. Vratiti meso u sos, poklopiti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар