Странице

субота, 23. јул 2016.

Svinjsko meso sa testeninom

Potrebno je:

  • 400 g testenine (široki rezanci)
  • 300 g svinjskog mesa
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 sveža crvena paprika
  • 1 ljuta papričica (ne mora)
  • 1 veća šargarepa
  • 300 g šampinjona
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 4 češnja belog luka
  • 1 kašika senfa
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Meso i šargarepu iseći na sitne kockice, pa staviti na zagrejano ulje da se dinsta. Dinstati, na tihoj vatri, 10-ak minuta, pa dodati sitno iseckani crveni luk i svežu crvenu papriku, isečenu na rezanca. Dodati i iseckanu ljutu papričicu. Posuti biozačinom. Nastaviti sa dinstanjem, dok meso i povrće ne omekšaju, uz postepeno dodavanje vruće vode.
2. Pečurke iseći na deblje listiće, pa ih dodati u jelo. Ubaciti i sitno iseckani beli luk. Dinstati dok ne ispari voda koju su pečurke pustile.
3. Kada se jelo ukrčkalo, dodati kašiku senfa, promešati, pa dodati pavlaku za kuvanje. Sve dobro promešati, da se svi sastojci sjedine.
4. Testeninu skuvati, po uputstvu sa pakovanja. U tanjir sipati testeninu, pa preko dodati meso sa povrćem. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар