Странице

петак, 15. јул 2016.

Voćna šlag torta

Za tortu:

  • 300 g krem šlaga od vanile
  • 300 ml hladne kisele vode
  • 200 g šećera u prahu
  • 400 ml kisele pavlake
  • 300 g mlevene plazme
  • 1/2 kg jagoda
  • 1/2 l jogurta
  • 2 kesice želatina
  • 1 kesica crvenog preliva za torte
  • 100 g izrendane čokolade

Priprema

1. Šlag staviti u dublju vanglicu, naliti sa kiselom vodom i umutiti. U toku mućenja postepeno dodavati šećer. Dodati kiselu pavlaku i sjediniti. Na kraju dodati jogurt i sve umutiti.
2. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Kada ste ga otopili dodati ga umućenoj masi. Kremastu masu podeliti na tri dela.
3. U prvi deo dodati mlevenu plazmu, sjediniti varjačom, i formirati koru, u kalupu sa obručem veličine 28 cm.
4. U drugi deo staviti 300 g iseckanih jagoda, promešati i sipati preko kore sa keksom. Ravnomerno rasporediti.
5. U treći deo staviti izrendanu čokoladu i sipati preko fila sa jagodama.
6. Pripremiti crveni preliv za torte prema uputstvu sa kesice. Preostalih 200 g jagoda iseckati sitno i rasporediti po površini torte. Preliti prelivom i ostaviti preko noći u frižideru.
7. Sutradan stavite kalup sa tortom na tacnu za služenje, skinuti obruč i uživajte u ukusu torte.

Нема коментара:

Постави коментар