Странице

четвртак, 11. август 2016.

Brze piroške

Za testo:

  • 350 g brašna
  • 300 g punomasnog sira
  • 2 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema

1. U vanglicu staviti brašno, pa dodati izmrvljeni sir, jaja, jogurt, prašak za pecivo i so. Umesiti testo.
2. Umešeno testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti u obliku pravougaonika. Celu površinu iseći prvo na uzdužne trake, pa zatim poprečno, da se dobiju oblici pravougaonika. Svako parče zaseći po sredini i staviti da se prži, u dubljem ulju.
3. Ispržene, rumene, piroške izvaditi na papirnu salvetu, da papir upije višak masnoče, pa ih poslužiti sa jogurtom.

Нема коментара:

Постави коментар