Странице

уторак, 30. август 2016.

Brzi krem kolač

Kora:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika ruma

Fil 1:

  • 3 kesice krem šlaga od čokolade (3x60g)
  • 200 ml slatke pavlake
  • 350 ml mleka
  • 50 ml čokoladnog likera
  • 125 g margarina (maslaca)
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 50 g rastopljene čokolade

Fil 2:

  • 2 krem šlaga od čokolade
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 1 kisela pavlaka
  • 125 g margarina (maslaca)
  • 250 ml mleka
  • 3 kašike šećera u prahu

...i još:

  • čokoladno mleko
  • 1 kesica krem šlaga od čokolade
  • bela i crna čokolada

Priprema

1. Kora: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i sjediniti. Ubaciti brašno sa pecivom i kakaom. Dobro umutiti. Na kraju dodati rum i promešati. Sipati u pleh, srednje veličine, preko pek papira i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni. Pečenu i ohlađenu koru preseći na pola, da se dobiju dve korice. Fil 1: Krem šlag umutiti čvrsto sa mešavinom mleka i čokoladnog likera. Dodati 50 g rastopljene čokolade i sjediniti. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati kremu. Mikserom dobro umutiti. Slatku pavlaku umutiti čvrsto, pa je dodati u fil. Sve sjediniti. Fil 2: Krem šlag umutiti čvrsto sa mlekom. Dodati rastopljenu čokoladu i sjediniti. Ubaciti kiselu pavlaku, pa mikserom umutiti. Na kraju dodati penasto umućeni margarin sa šećerom u prahu i sve dobro sjediniti. Uzeti jednu koricu i staviti u pleh, gde se pekla. Natopiti je sa čokoladnim mlekom, pa preko staviti prvi fil i poravnati. Zatim staviti drugi fil i, takođe, poravnati površinu. Najzad, staviti drugu koricu, malo pritisnuti, pa i nju natopiti sa čokoladnim mlekom. Po vrhu premazati kesicom, umućenog, krem šlaga od čokolade i ukrasiti, krupno, rendanom belom i crnom čokoladom. Staviti u frižider i sutradan poslužiti. Svako ko voli čokoladne, kremaste kolače uživaće u ovom desertu.

Нема коментара:

Постави коментар