Странице

среда, 10. август 2016.

Čokoladna pita

Za koru:

  • 100 g margarina
  • 100 g šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 jaje
  • 100 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 4 jajeta
  • 150 g margarina
  • 150 g šećera
  • 150 g otopljene čokolade
  • 1 puna kašika brašna

Priprema

1. Kora: U vanglicu staviti brašno, šećer, mlevene orahe, omekšali margarin, pecivo i jaje. Umesiti testo.
2. Manji pleh (vel. 20x30cm) obložiti pek papirom, izručiti masu i vlažnim rukama formirati koru. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C, 15 minuta.
3. Fil: U vanglicu staviti omekšali margarin i šećer, pa ga umutiti mikserom. Dodavati jaja, jedno po jedno, neprestano muteći mikserom. Dodati brašno i otopljenu čokoladu, pa dobro sjediniti.
4. Posle 15 minuta izvaditi pleh iz rerne i sipati, preko kore, umućeni fil. Vratiti da se peče, još 15 minuta.
5. Ispečeni kolač izvaditi, ostaviti da se ohladi, pa ga iseći na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар