Странице

петак, 05. август 2016.

Čokoladne kocke

Za koru:

  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 100 g otopljene čokolade
  • 70 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 g mlevenih oraha

Za natapanje kore:

  • 1 kesica 3 u 1 Grand - choko orange

Za fil:

  • 400 ml mleka
  • 1 kesica pudinga od čokolade
  • 60 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 50 ml jake crne kafe
  • 250 g margarina (putera)

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika mleka
  • 80 ml ulja
  • 2 kašike ruma

Priprema

1. Kora: Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti čvrsto belanca i ostaviti na stranu. Žumanca umutiti sa šećerom u penastu masu. Dodati ulje, mleko i otopljenu čokoladu. Sjediniti mikserom. Zatim dodati brašno sa pecivom i mlevene orahe. Sjediniti. Na kraju ubaciti umućena belanca i varjačom (ne mikserom) sve sjediniti. U podmazani pleh (vel. 20x34cm) sipati umućeno testo i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 C. Ispečenu koru ohladiti.
2. Ohlađenu koru natopiti sa toplom Grandovom kafom (koru ne vaditi iz pleha), a ostatak popijte.
3. Fil: Sa malo mleka rastvoriti puding od čokolade, a ostatak mleka, zajedno sa šećerom i izlomljenom čokoladom staviti da prokuva. Žicom za mućenje mešati da se čokolada otopi. Kada mleko prokuva sipati razmućeni puding i skuvati krem. Skuvani krem pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
4. Dok čekamo da se krem ohladi, skuvati jaču kafu i ohladiti. Umutiti penasto margarin.
5. U hladan krem sipamo ohlađenu kafu i mikserom umutimo. Zatim postepeno dodajemo umućeni margarin, uz neprekidno mućenje mikserom. Kada krem postane penast preliti ga preko testa i lepo rasporediti.
6. Glazura: U šerpicu staviti izlomljenu čokoladu, dodati šećer, mleko i ulje. Na tihoj vatri mešati da se sve otopi i sjedini. Kada čokolada postane glatka sipati rum, promešati i preliti preko fila. Ostaviti da se dobro ohladi, pa iseći na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар