Странице

четвртак, 11. август 2016.

Čokoladne puslice

Potrebno je:

  • 3 belanca
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g lešnika
  • 50 g čokolade
  • 1/2 limuna (sok)

Priprema

1. Belanca mutiti da malo očvrsnu, pa im postepeno, uz neprekidno mućenje, dodavati šećer u prahu, nastaviti sa mućenjem. Dodati sok od limuna. Belanca mutiti toliko dugo, da kada nagnete vanglicu ona ostaju čvrsto u njoj.
2. Zatim dodati najsitnije izrendanu čokoladu i samlevene lešnike, prethodno malo propečene (zbog mirisa). Sjediniti varjačom, NIKAKO mikserom.
3. Pleh od šporeta obložiti pek papirom. Smesu od belanaca stavljati u špric sa zvezdastim nastavkom i istiskivati puslice, veličine krupnijeg oraha.
4. Staviti da se peku (suše), u prethodno zagrejanoj rerni, na 150 stepeni. Na toj temperaturi peći ih prvih 15 minuta, pa smanjiti na 100 stepeni i peći još pola sata.
5. Isključiti rernu i puslice ostaviti, u poluotvorenoj rerni, još 10 minuta. Izvadite ih, sačekati da se ohlade, pa uživajte. Ja sam morala i vruće da ih probam, nije mi smetalo.

Нема коментара:

Постави коментар