Странице

понедељак, 01. август 2016.

Gulaš sa crnim vinom

Potrebno je:

  • 1/2 kg junećeg mesa
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 300 g šampinjona
  • 100 ml crnog vina
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 1 ljuta papričica ( sveža )
  • 2 lovorova lista
  • 1,5 kašičica belog luka u prahu
  • 1/3 kašičice cimeta
  • biber
  • suvog biljnog začina

Priprema

1. Crni luk iseckati sitno i staviti da se dinsta na malo ulja. Meso iseći na kockice, dodati luku i nastaviti sa dinstanjem, uz dolivanje, po malo, tople vode. Meso i luk posuti biberom i vegetom. Posle 10-ak minuta, od dinstanja, sipati crno vino, dodati iseckanu ljutu papričicu, lovorov list, beli luk u prahu i cimet. Meso dinstati, sve dok ne omekša.
2. Kada je meso omekšalo dodati šampinjone, krupnije isečene. Nastaviti sa dinstanjem, dok pečurke malo ne omekšaju. Naliti sa pasiranim paradajzom, ako je potrebno, još dosoliti i krčkati oko 10 minuta. Poslužiti uz krompir pire ili testeninu.

Нема коментара:

Постави коментар