Странице

среда, 24. август 2016.

Kečap

Potrebno je:

  • 15 kg samlevenog paradajza
  • 600 g šećera
  • 140 g soli
  • 200 g gustina
  • 200 ml vinskog sirća
  • 1/3 kašičice cimeta
  • 1 konzervans
  • origano

Priprema

1. Samleveni paradajz (samleti ga na mašinici koja odvaja kožicu i semenke) staviti u dublju šerpu i staviti na šporet da se kuva. Posle pola sata kuvanja, dodati šećer, so, vinsko sirće i cimet. Nastaviti sa kuvanjem. Kada počne da se zgušnjava, izvaditi oko litar tečnosti i potpuno je ohladiti. U izvađenoj, ohlađenoj, tečnosti rastvoriti gustin. Gustin polako dodavati u paradajz, uz neprestano mešanje. Origano dodati po ukusu. Sipati kesicu konzervansa, promešati da se konzervans rastopi i sipati vruć kečap u tegle ili flašice. Tegle (ili flašice) staviti pod ćebe, dok se ne ohlade.

Нема коментара:

Постави коментар