Странице

среда, 24. август 2016.

Kolač sa krem bananicama, čokoladom...

Za koru:

  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašičice kakaoa
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Za fil I:

  • 1/2 l mleka
  • 1 kesica pudinga od karamele
  • 2 kašike brašna
  • 200 g šećera
  • 125 g margarina (putera)
  • 3 krem bananice
  • 50 g izrendane čokolade

Za fil II:

  • 1 kesica krem puding od čokolade
  • 300 ml mleka
  • 4 kašike mlevenog plazma keksa
  • 100 g suvog grožđa
  • (da odstoji malo potopljen u rum, pa ga ocediti)

I još:

  • 1 veće pakovanje piškota
  • 1 kesica krem šlaga od čokolade
  • 50 g čokolade
  • 1 kesica kafe 3 u 1 Choco Orange (grand)
  • 150 ml mleka

Za natapanje piškota:

  • mleko
  • rum

Priprema

1. Kora: Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrsti šam, sa postepenim dodavanjem šećera. Dodavati, jedno po jedno, žumance uz neprekidno mućenje. Na kraju dodati brašno, pomešano sa pecivom i kakaom. Sve dobro sjediniti, mikserom uključenim na najmanju brzinu. Testo sipati u pleh (vel. 20x30 cm), preko pek papira, čije su stranice dobro premazane uljem. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 C. Probati čačkalicom da li je kora ispečena. Ispečenu i ohlađenu koru preliti sa toplom mešavinom kafe i mleka.
2. Fil I: Od 1/2 l mleka odvojiti malo i razmutiti mešavinu pudinga od karamele i brašna. Ostalo mleko, zajedno sa šećerom, staviti da provri. U provrelo mleko sipati razmućenu mešavinu i skuvati krem. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni krem dodati penasto umućeni margarin (maslac) i dobro sjediniti. Zatim dodati iseckane krem bananice i izrendanu čokoladu. Kašikom sjediniti.
3. Fil II: Krem puding umutiti prema uputstvu sa kesice, sa 300 ml mleka. U umućeni puding dodati mlevenu plazmu, pa mućenjem sjediniti. Zatim ubaciti suvo grožđe.
4. Preko natopljene kore (i ohlađene) staviti pola fila sa krem bananicama. Špatulom lepo poravnati.
5. Preko poređati piškote, provučene kroz mešavinu mleka i ruma. Zatim staviti ceo fil sa pudingom. Poravnati.
6. I na kraju ide druga polovina fila sa krem bananicama.
7. Celu tortu - kolač premazati umućenim šlag kremom od čokolade i ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар