Странице

недеља, 28. август 2016.

Krmenadle u sosu

Potrebno je:

  • 4 veće svinjske krmenadle
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

Sos:

  • 300 g šampinjona
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1 ljuta paprika
  • 4 kisela krastavčića
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica đumbira
  • 6 većih suvih šljiva
  • biber
  • suvi biljni začin

...i još:

  • 150 g tanko sečene, barene, pečenice
  • 150 g tanko sečenog kačkavalja

Priprema

1. Krmenadle posuti začinom i biberom. U voku zagrejati ulje i staviti krmenadle da se prže. Pržiti ih dok ne dobiju lepu rumenu boju. Manji pleh obložiti alu folijom i u njemu izvaditi krmenadle. Držati na toplom.
2. Crni i crveni luk iseći na rebarca. Šampinjone iseći krupnije. Ljutu papriku i kisele krastavčiće iseckati sitno. Suve šljive (prethodno ih držati deset minuta u toploj vodi) takođe sitno iseckati. Na ulju, gde se pržilo meso, staviti luk da se dinsta. Posuti ga začinom. Kada je luk omekšao dodati šampinjone, krastavčiće, ljutu papričicu i sitno iseckani beli luk. Pržiti dok ne ispari tečnost koju su pustile pečurke. Zatim dodati pavlaku, posuti kari i đumbir i dodati suve šljive. Dodati, još po potrebi, začin i biber.
3. Preko poređanih krmenadli staviti barenu pečenicu, pa preko pečenice poređati kačkavalj
4. Zatim, kašikom, prvo preko mesa staviti sos, pa ostatak rasporediti okolo mesa (preko mesa, ko ne želi, ne mora da stavlja sos - da bi meso dobilo lepu, rumenu boju). Pokriti folijom i staviti u rernu, na 200 stepeni, 15 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар